Kassaregister

Kassaregister

Kassaregister infördes som lag 2010-01-01 för all som hanterar kontanter vid försäljning av varor och tjänster. Detta kassaregister ska vara certifierat och det primära syftet vara att säkerställa att alla seriösa företag ges möjligheter till konkurrens med de tidigare mindre seriösa företagen som hanterade kontanter.

En annan fördel med ett certifierat kassaregister är att det går lätt att ta fram underlag för bokföringen och hela dagens försäljning kan hanteras som en enda verifikation fördelat på olika BAS-konton i kontoplanen.

Användare av kassaregister

Användare av kassaregister

De användare som har haft krav länge på kassaregister har varit restaurangbranschen och taxiverksamheten. Den nya lagen om certifierat kassaregister innebär att egentligen alla företag som handhar kontanter ska använda ett kassaregister. Därför har företag som frisörer, bagerier, större torghandlare, mm krav att använda kassaregistret.


Allt intressant om bokföring

Här kan du hitta mycket intressant information och relevant fakta om att bokföra men också en del kul och lustigt gällande bokföringen.Meny - Bokföra
Till förstasidan på www.bokföra.seHögst upp på sidan om bokföringLängst ned på sidan om att bokföra
Debet & KreditOrdlistaFrågor & SvarNyheter